25 g tørrgjær
100 g smør
2 1/2 dl lettmelk
1/4 ts salt
1/2 ts kardemomme
1/2 dl sukker
6 dl hvetemel
2 ss perlesukker
1 ts kanel
 

Slik gjør du:

  1. Smelt halvparten av smøret i en kjele og tilsett melken. Avkjøl til 37 grader (fingervarmt).
  2. Bland sammen alt de tørre ingrediensene og hell over melkeblandingen.
  3. Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin, ca. 10 minutter. Start med lav hastighet og øk farten etterhvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Deigen skal nå være smidig og ha en blank overflate.
  4. La deigen hvile under et klede i ca. 1 time.
  5. Mens deigen hever kan du lage fyllet: 50 gram smør, 2 ss perlesukker og 1 ts kanel til fyllet.
  6. Ha deigen på et melet bakebord. Kjevle den ut en til 1 cm. tykk rektangelformet ca 10 x 20 cm leiv og smør på fyllet. 
  7. Rull leivene sammen, og skjær dem i ca 2 cm tykke skiver. Legg kanelbollene rett på en bakepapirkledd stekeplate. Dekk til og etterhev på et lunt sted til dobbel størrelse i ca 30 minutter.
  8. Pensle bollene med vann, melk eller egg – dette får du eksakt tilpasninger på i MinMat.no
  9. Strø på perlesukker hvis det er ønskelig.
  10. Stek kanelbollene midt i ovnen ved 250 grader i 8 minutter.

La bollene avkjøles tildekket på rist.
 


MinMat er matportalen for ALLE!
Tåler du ikke gluten, melk eller egg? Da huker du enkelt bort disse i MinMat.no, slik at oppskriften tilpasses deg med riktige ingredienser og teknikk

Test MinMat gratis nå!