Ovnsbakt spagettigresskar

Lett
50 min
Ved å ovnsbake gresskaret først, kan man etterpå enkelt bruke en gaffel og dra kjøttet i lange tråder. Bruk som tilbehør til annen mat, eller som en egen rett med en god saus eller dressing. Smaken er mild og sødmefull og passer til både lyst kjøtt og fisk. Ett lite gresskar er passe til to personer.
Slik gjør du:
- Varm ovnen til 200 grader.
- Vask gresskaret godt under rennende, kaldt vann.
- Skjær gresskaret i to på langs. Stilken kan være vanskelig å skjære gjennom, så skjær vekk stilkefestet på begge sider før du deler gresskaret.
- Skrap vekk den bløte kjernen og frøene med en spiseskje.
- Pensle gresskarkjøttet med olivenolje og dryss over salt og pepper.
- Bak gresskaret midt i ovnen i ca. 40 min, eller til gresskarkjøttet er helt mykt.
- Bruk en gaffel og skrap kjøttet i lange tråder fra kanten og inn mot midten.
- Serveres som en egen rett, gjerne med en god saus eller dressing, eller som tilbehør til annen mat.