Ingredienser:
600 g reinsdyrkjøtt , gjerne flatbiff

3 poteter
2 gulrøtter
1 gul løk
1 liten purre eller 2 vårløk

2 ss smør
1  liter   vann

2 laurbærblader
1 ts tørket timian
Smak til med  1 ts salt og ca ½  ts pepper
 

Slik gjør du: 
1.    Del kjøtt i terninger og kutt løken i biter 
2.    Stek kjøttet i smør på middels/høy varme i en stor gryte i 5 ca. minutter. Snu kjøttet underveis så du får en stekeskorpe
3.    Tilsett løken og la det surre på middels varme i et par minutter
4.    Hell over vann
5.     Kok opp og la trekke på svak varme i ca. 40 minutter. Skum av underveis
6.    Skrell poteter og gulrøtter, del opp i biter ca 1 x 1 cm og tilsett i gryten
7.    Tilsett laurbærblad og timian og kok opp. La småkoke til potetene er møre, ca. 10 minutter
8.    Smak til med salt og pepper