Kakaokuler med sjokolade og kokosstrø100 g margarin uten melk - romtemperert. 
7 dl glutenfri havregryn
4 dl melis
2 ss vaniljesukker
4 ss kakaopulver
2 ss kaffe
 

Fremgangsmåte:

  1. Bruk en kjøkkenmaskin og rør sammen ingrediensene. 
  2. Bruk gjerne engangshansker og form havrekulene.  
  3. Rull havrekulene i strøssel, kokos, havregryn eller legg dem på en tallerken slik de er, og sett dem i kjøleskap. 

Tips:
Du kan smelte sjokolade som tåles og dyppe havrekulene i sjokololaden.
Gjør du dette med halvparten av havrekulene, så får du "to slag" til jul.
 

Oppskriften ca. 40 havrekuler.

Punchboller med kokosstrø
 

Andre kosthensyn:
Tåles ikke havre kan du bytte ut med hirseflak. Margarin byttes ut etter eget ønske. 

Du kan også gå inn på www.MinMat.no og krysse av for hva du ikke tåler. Oppskriftene tilpasses deg, og alle kan teste MinMat gratis. I MinMat spiller det ingen rolle om du reagerer på èn eller 80 matvarer. Portalen er tilpasset for deg med allergi, cøliaki eller deg som trenger et FODMAP-vennlig kosthold. 

Reduser på sukkeret: 
Du kan selv bytte ut deler av sukkeret og få en god smak med en kombinasjon av 1 1/2 dl melis og 1 1/2 dl Sukrinmelis. Det er godt mulig andre kombinasjoner er vel så godt, men denne kombinasjonen er utprøvd av oss i MinMat.
Kommenter gjerne dine beste tips.  

 

Mer informasjon finner du på www.minmat.no
På facebok og instagram heter vi MinMat.no, følg oss gjerne.