Kanelsnurr uten melk
Det er er lite som slår lukten av stekt søt gjærbakst.
I denne oppskriften har vi krysset bort for at vi ikke tåler laktose, melk og soya. I MinMat krysser du bort matvarer du ikke tåler, og likevel lage alt du har lyst på.
Visste dette?
Når du krysser bort melk, fjernes automatisk også laktose i MinMat. Er det laktose du reagerer på trenger du derimot ikke å fjerne melkeprotein, kun laktose. Trenger du veiledning eller oppfølgning av ernæringsfysiolog? Les mer om dette i Minmat.no eller ta kontakt på post@minmat.no
Ingredienser du trenger:
25 g tørrgjær
100 g margarin uten melk
2.5 dl havremelk
0.25 ts salt
0.5 ts kardemomme
0.5 dl sukker
6 dl hvetemel
2 ss perlesukker
1 ts kanel
Egg
Fremgangsmåte:
- Smelt margarinen og tilsett melken. Varm det hele til 37 – 39 grader. Vi bruker tørrgjær i denne oppskriften. Tørrgjær tåler høyere temperatur.
- Tilsett gjæren og rør godt.
- Bland de tørre ingrediensene og bland godt.
- La deigen heve i ca. 30 minutter.
- Bland sammen smør, sukker og kanel.
Del deigen i to og kjevl i to tykke leiver på et bakepapir.
Smør sukker- og smørblandingen etter ønsket tykkelse på begge leivene.
Rull deigen med hjelp av bakepapiret til en pølse. - Skjær pølsen i ca 3 cm tykke skiver.
- Plasser stykkene med litt avstand i en langpanne dekket med bakepapir. Heves i 30 minutter, et lunt sted før steking.
- Pensle med egg eller smør og strø over sukker
- Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca. 10-15 minutter.