500 gram fruktkjøtt av gresskar
2 fedd hvitløk
½ løk
½ liter kraft/buljong
½ persillerot
¼ sellerirot
1 dl kokosmelk
smak til med saften fra ½ sitron eller lime, salt og pepper


1.    Varm opp stekeovnen til 180 grader
2.    Vask og rens gresskaret før du deler det på langs og skraper ut frøene med en spiseskje. 
3.    Skjær gresskarkjøttet i biter
4.    Skrell rotgrønnsakene og del grønnsakene i like store biter 
5.    Bland grønnsaksbitene med litt olje, dryss salt og pepper og fordel i en stor ildfast form 
6.    Bak bitene i ovnen til de er helt møre, ca. 40 minutter
7.    Skrell, hakk og fres hvitløk og løk i litt olje i en kasserolle til den er blank og myk. 
8.    Hell over kraft og kok opp. 
9.    Tilsett de bakte grønnsaksbitene og hell over kokosmelk
10.     Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser
11.     Smak til med limesaft og juster smaken med salt og pepper

Massevis av gode oppskrifter tilpasset alle på MinMat.no