Pavlova

2.5 dl vann
2 ts vaniljesukker
8 plater gelatin
5 dl sukker


Fremgangsmåte: 

  1. Kok opp vann og tilsett sukker. La sukkerlaken koke i 10 minutter og trekk deretter kasserollen bort fra den varme platen.  
  2. Bløtlegg gelatinplatene i kalt vann i 5-10 minutter. "Vri" opp en og en gelatinplate og rør den inn i den varme sukkerlaken.
  3. Tilsett vaniljesukker og pisk massen til den er lett, luftig og stiv med en kjøkkenmaskin i ca 15 minutter. Når du kan lage sirkler med en skje i marengsen og sirklene ikke faller sammen, er marengsen ferdig pisket. 
  4. Bruk en tallerken og tegn en sirkel på et bakepapir. Vend bakepapiret og fordel marengsen i sirkelens størrelse.
  5. La marengsen lufttørke i åpen stekeovn 4-5 dager eller stek forsiktig marengsen på 50-60 grader i varmluftsovn i 1 ½ -2 timer (marengsen skal ikke sprekke). Døren på stekeovnen bør står åpen under steketiden. Skru av ovnen og la marengsen ligge i ovnen til ovnen er avkjølt.
     

Tips: 
Smør bakepapiret godt med olje før du fordeler marengsen. Hell gjerne massen over i en sprøytepose eller bruk slikkepott og fordel massen i sirkel på bakepapiret. Oppskriften er nok til
2 kakebunner.

 

Lag en vaniljekrem som tåles, se gjerne oppskrift på MinMat.no.
Pynt med frukt og bær. 

I MinMat spiller det ingen rolle om du reagerer på én eller 80 matvarer. MinMat tilpasser seg etter dine matreaksjoner. 

I MinMat jobber lege, klinisk ernæringsfysiolog, psykologspesialist, sosionom, kokk, pedagog og andre dyktige fagfolk sammen, for å øke kompetansen rundt matreaksjoner. 

Vårt arbeid kvalitetssikres i samråd med Norges Astma- og Allergiforbund