Pepperkake muffins
Kryddermuffins med smak av jul. Serveres med en frisk smørkrem eller en god vaniljeis
Disse supergode førjulsmuffinsene ble vist på direktestrømmet Julekjøkken 1. desember.
De er virkelig kjempegode i alle gode varianter, både med og uten egg, melk og gluten.
Pepperkake muffinsen er så smakfulle, så glasur er ikke et must
For å spare oppvask kan du lage muffinsen i en kjele som rommer 3-5 liter.
Til gluten, egg og melkfri pepperkakemuffins trenger du:
125 g margarin uten melk
3.5 dl soyamelk
2 ts eddik
150 g sukker
225 g Semper Fin Mix eller Toro lys melblanding
100 g glutenfri havre
1 ss bakepulver
1/2 ts natron
1 ss vaniljesukker
1/2 ts muskatnøtt
1 ts kanel
1/2 ts kardemomme
1/2 ts malt ingefær
1/2 ts malt nellik
1/4 ts salt
Slik gjør du:
- Bland melk og eddik - la dette så og tykne i noen minutter
- Smelt margarin og bland i krydder. La det hvile i 5 min så smakene får satt seg
- Bland melet du bruker og rør inn væskeblandingen og smør
Bruk en visp til å begynne med før du går over til en slikkepott - Bruk 2 spiseskjeer og fyll i muffinsformene halvfull så de ikke flyter over når de stekes
- Stek muffins på 180 grader i 8-10 minutter
Avkjøl muffins og server med en god vailjeis eller topp med glasur, se oppskrift i MinMat.no. Alle kan teste MinMat gratis
Norges mest fleksible matportal
MinMat er for alle - allergi, cøliaki og FODMAP er ingen hindring
Du krysser enkelt bort matvarer det reageres på og matportalen skreddersys dine behov.
Vi ønsker å inkludere alle!
Unikt tverrfaglig samarbeid
I MinMat jobber lege, ernæringsfysiolog, helsesykepleier og andre dyktige fagfolk sammen for å øke kompetansen rundt matreaksjoner.
Vårt arbeid kvalitetssikres i samråd med Norges Astma- og Allergiforbund
Julekjøkken
Tirsdager og torsdager frem til julaften sender vi "Julekjøkkenet" direkte via Facebook for en hyggelig og inkluderende førjulstid
I studio møter du våre spesialister og hyggelige gjester til gode samtaler. Vi inspirerer med julesnop, kaker og mat
Vi svarer på dine spørsmål direkte i våre sendinger fra Meny Indre Havn i Sandefjord
Send oss gjerne dine spørsmål på forhånd eller direkte i kommentarfeltet under sending. Tips og forslag til hva du vil vi skal lage sender du til post@minmat.no
Vi starter 1. desember kl 12.00 med Pepperkakemuffins med Hege og Sissel
Torsdag 3. desember kl 18.00 lager Sunniva og Sissel Glaserte epler og Brente mandler
Tirsdag 8. desember kl. 18.00, baker Hanne og Sissel Lussekatter....om disse skal være glutenfri, melkefri eller FODMAP vennlige bestemmer du