I MinMat jobber ernæringsfysiologer, lege, helsesøster/helsesykepleier og andre spesialister tett sammen med Norges Astma- og Allergiforbund for å øke kompetansen rundt matreaksjoner. 

I MinMat kan du filtrere oppskriftene etter:

  • Tidspunkt/måltider, som frokost, middag, lunsj, mellommåltider og kveldmat.
  • Type: Brødmat, bakst, smoothie, supper, tilbehør, kaker mm.
  • Tema: Rimelig mat, småsulten, matpakker, aktive folk, jul, bursdag mm.

Du kan når som helst gjøre justeringer for matvarer du reagerer på. Programmet vil huske dine justeringer inntil du gjør nye valg.

Alle skal være trygge, både du som spiser maten og du som lager den. 
Du får oversiktlige oppskrifter og god veiledning underveis.

Vi bruker matvarer som du får kjøpt i vanlige dagligvarebutikker. 


 


MinMat - Norges mest fleksible kokebok? 
Vi fjerner ingen oppskrifter, men forandrer ingredienser, mengde og teknikker 60-70 ganger. Du vil alltid ha en kokebok tilpasset deg! MinMat er en levende matportal hvor vi jevnlig publiserer oppskrifter etter både tema og sesong. 
Vårt mål er at alle skal kunne spise det de har lyst på. Vi bruker utallige timer på kjøkkenet hver uke. 
Hver oppskrift forandrer ingredienser, mengde og teknikker og du vil alltid ha en kokebok tilpasset deg. Med en database på tusen oppskrifter gir dette en oppskriftsdatabase på drøye 70.000 oppskrifter, der alle oppskriftene er nøye testet ut. 
I MinMat kan du spise akkurat det du har lyst på, uansett som du reagerer på én eller 80 matvarer - allergener og FODMAP. 

MinMat er genial! Jeg krysser av for hvilke matvarer jeg må å utelukke, og oppskrifter og innhold blir skreddersydd for meg - Wenche Bleken

 

MinMat hindrer feilernæring:
Alle oppskriftene og menyene er næringsberegnet og gir deg beskjed hvis du har avvik fra det anbefalte næringsinnholdet. 
Å kutte flere matvarer enn det du reagerer på anbefales ikke. Vi hjelper deg å ikke utelukke næringsstoffer fordi om du må utelate en eller flere matvarer. 
MinMat sine ernæringsfysiologer jobber frem menyforslag. Disse tilpasses etter alder og matreaksjoner. 


Hva hvis matreaksjonen forandrer seg, eller du får besøk av noen med andre matreaksjoner enn deg?
MinMat har tatt høyde for at en allergi eller matreaksjon kan forandre seg. Da justerer du enkelt innstillingene på "Min side", slik at du til enhver tid har en oppskriftsbank skreddersydd deg og dine behov. Matreaksjoner er ingen hindring for et godt og variert kosthold! 
 

Hvordan kan MinMat sikre deg den næringen du trenger?
I MinMat registrerer du hvilke mathensyn du må ta, sammen med din alder. Verktøyet regner da ut næringsinnholdet i oppskrifter og menyer, og gir deg en tydelig oversikt over hva du får i deg per måltid og per dag. MinMat gir også beskjed om eventuelle avvik fra det anbefalte næringsinnholdet for din gruppe, slik at du unngår feilernæring og underernæring.
 

Kompetansegruppe og testbakere:
Lege, ernæringsfysiologer, pedagog, helsesøster, psykolog mfl. Står bak ernæringsportalen MinMat.no
Vi tester nå ut et eget forum for alle som har et abonnement i MinMat, slik at vi enklere kan gi deg tips og informasjon.
Her vil også våre testbakere gi deg sine praktiske råd og vi åpner for spørsmål. 
Trenger du oppfølgning av MinMat sitt ernæringsteam får du som har et abonnement i MinMat 20% rabatt på konsultasjoner. Vi tar i mot pasienter via våre kontorer ved Sandefjord Helsepark eller over telefon/ live talk (online tjeneste der vi ser hverandre via pc skjerm eller telefon). Vi tar i mot pasienter fra hele landet. Vi ettersender alt du trenger etter samtalen.

Visste du at alle kan teste MinMat gratis?
Har du spørsmål underveis, ikke nøl med å ta kontakt på post@minmat.no eller tlf 40 00 11 69.
   

 

MinMat.no - en enklere hverdag!