Focaccia uten melk, egg og hvetemel
Focacciia er et superenkelt langpannebrød som passer perfekt til salat, tapas eller hvis du bare har lyst på noe skikkelig godt.
Focaccia
I MinMat krysser du av for matvarer du ikke tåler, allergener og FODMAP. I dette eksemplet har vi kysset av for melk, soya, egg, nøtter og hvete.
480 g speltmel
4 dl vann
1 dl olje
1 ss salt
2 ss bakepulver
8 stk cherrytomat
1 ss basilikum
Fremgangsmåte:
- Bland det tørre i en bakebolle.
- Tilsett vann og 1/2 dl av oljen.
- Elt deigen og hell deigen over på et bakepapirkledt stekebrett, og fordel deigen utover med en slikkepott. Deigen er litt klissete.
- Fordel resten av oljen over brødet.
- Del tomatene i to og sett det godt ned i brødet.
- Dryss over salt, oregano, basilikum eller annet krydder.
- Brødet stekes i ca 25 minutter midt i ovnen på 200 grader.
- Brødet er laget på bakepulver, og vil derfor smake best nystekt.
Tips:
Du kan bytte ut bakepulver med 1 ts tørrgjær. Bland dette i melet og etterhev 1 time.
Hva er MinMat?
MinMat er "Mat som alltid er tilpasset deg!". Les mer her:
I denne MinMat-oppskriften har vi krysset bort melk, egg og hvete. Vi fjerner sjeldent oppskrifter i MinMat, men tester ut alle variasjoner av ingrediener og teknikker; med og uten alle 80 matvaner vi tar hensyn til, og i alle ulike kombinasjoner.
Din jobb?
Du krysser av for hva du ikke tåler og oppskriftene tilpasses deg og dine.
Alle kan teste MinMat gratis.
Se her hva MinMat er.
For mer informasjon, se www.minmat.no eller ta kontakt på post@minmat.no