Pinnebrød over bål

5 1/2 dl hvetemel
1/2 pk tørrgjær
3 dl lettmelk
1 ss olje
1/2 ts salt

Forberedelser hjemme, før man steker brødene på bålet:

  1. løs gjæren i lunken væske
  2. tilsett salt og olje
  3. rør inn mel
  4. bland deigen lett sammen

Brødet hever seg mens du går på tur

  • Snurr deigen rundt trepinnene
  • Stek pinnebrødene til de blir brune og gjennomstekte.
    Pass på å ikke holde pinnebrødet midt i flammen, da blir brødet fort brent.


Tips:
Hvis du lager deigen i forkant og oppbevarer deigen kjøling, tilsetter du tørrgjær i melet og følger videre fremgangsmåte. 
Ikke lage for tykke brød - da blir de lett rå inni. 
 

Hva er MinMat?
MinMat er "Mat som alltid er tilpasset deg!".  Les mer her: 

Vi fjerner ikke oppskrifter, men justerer dem med riktig ingrediens, mengde og rett teknikk for å få til et godt sluttresultat. Alle oppskriftene er testet ut, med og uten alle 80 matvarer MinMat tar hensyn til.

Alle kan teste MinMat gratis.