Pinnebrød
Pinnebrød passer fint å lage før man drar på tur, da har man en god bakst til å steke på bålet.
5 1/2 dl hvetemel
1/2 pk tørrgjær
3 dl lettmelk
1 ss olje
1/2 ts salt
Forberedelser hjemme, før man steker brødene på bålet:
- løs gjæren i lunken væske
- tilsett salt og olje
- rør inn mel
- bland deigen lett sammen
Brødet hever seg mens du går på tur
- Snurr deigen rundt trepinnene
- Stek pinnebrødene til de blir brune og gjennomstekte.
Pass på å ikke holde pinnebrødet midt i flammen, da blir brødet fort brent.
Tips:
Hvis du lager deigen i forkant og oppbevarer deigen kjøling, tilsetter du tørrgjær i melet og følger videre fremgangsmåte.
Ikke lage for tykke brød - da blir de lett rå inni.
Hva er MinMat?
MinMat er "Mat som alltid er tilpasset deg!". Les mer her:
Vi fjerner ikke oppskrifter, men justerer dem med riktig ingrediens, mengde og rett teknikk for å få til et godt sluttresultat. Alle oppskriftene er testet ut, med og uten alle 80 matvarer MinMat tar hensyn til.
Alle kan teste MinMat gratis.