Hardangerlefse
Medium
60 min
Lefser er tradisjonell matkultur i Norge. Disse lefsene smaker ypperlig med smør, sukker, kanel og eventuelt en god brunost.
Næringsinnhold
- 32.9% Fett
- 64.2% Karbohydrat
- 0.4% Kostfiber
- 2.6% Protein
Oppskriften gir 20 litt store lefser.
Slik gjør du:
Lefse
- Bland natron i melken.
- Bland sammen melk og rømme.
- Ha sukker i blandingen.
- Tilsett Semper melet i blandingen, tilsett deretter Jyttemelet til du får en smidig deig.
- Les gjerne om de forskjellige melblandingene så du er sikker på at du bruker et mel tilpasset dine allergier eller matreaksjoner.
- Sett deigen kaldt i ca 30 minutter.
- Deigen kjevles ut til leiver på ca 0,5 cm tykkelse.
- Trykk ut lefser i ønsket størrelse.
- Stekes på en steketakke ved middels varme.
- Avkjøles på rist.
Fyll
- Ha smør på de ferdige lefsene.
- Strø kanel over smøret og pakk lefsene sammen.
Tips:
Lefsene kan fryses