Saus til kalkun
Medium
15 min
Bruk innmaten fra kalkunen og lag en nydelig saus til festmåltidet.
Næringsinnhold
- 57.3% Fett
- 35.2% Karbohydrat
- 0.8% Kostfiber
- 6.8% Protein
Bruk innmatsposen fra kalkunen hvis den følger med. Uten innmat kan du bruke oppskrift på grønnsakskraft som base. Se her.
Slik gjør du:
Kraft
- Ta innmatsposen ut av kalkunen.
- Del grønnsakene i store biter og brun innmaten og grønnsakene i smør til det er gyllent.
- Ha det over i en kjele, ha på vann og laurbærblad, og la det koke i 2 timer.
- Etter 2 timer siles kraften, og kokes videre til det gjenstår 1 liter kraft.
Saus
- Brun smøret i en kjele.
- Ha i melet og brun blandingen under omrøring.
- Spe med kalkunkraften og la koke under omrøring i ca 10 minutter.
- Smak til sausen med soyasaus, ripsgele, salt og pepper. Soyasaus er et sammensatt produkt, les mer om dette her
Tips: Rognebærgele kan gjerne brukes istedet for rips. Som smakstilsetter kan det også brukes portvin eller madeira hvis dette tåles.