Smultringer

Smultringer er en tradisjon og er en av julens syv slag.
- 8.6% Fett
- 79.9% Karbohydrat
- 1.1% Kostfiber
- 10.4% Protein
- Pisk egg og sukker til eggedosis.
- Rør ut hornsalt i kulturmelk og bland dette i eggedosisen.
- Ha i mel og kardemomme.
- Sett deigen kaldt i ca. 2 timer.
- Kjevle ut til passe tykkelse og stikk ut smultringer med en smultringform, ca. 1 cm tykke.
- Varm opp smult til 180 grader og stek smultringene til de blir lysebrune.
Tips: sett gjerne alle ingrediensene i kjøleskapet før du starter, slik at alle ingrediensene får samme temperatur. Dekk til de tørre matvarene slik at de ikke tar til seg fuktighet.
Det kan være lurt å prøvesteke en smultring for vurdering av tykkelse, samt varmen på smult.
Vær observant og ikke gå ifra kjelen. Skulle uhellet være ute og fettet bli for varmt og ta fyr, må du ha et lokk som dekker hele smultkjelen lett tilgjengelig. NB! Ikke bruk vann!