Blåbærpai
![Blåbærpai](https://www.minmat.no/getfile.php/132817-1563444857/1.%20Bilder/2.%20Oppskrifter/9.%20Kaker%20og%20desserter/Bl%C3%A5b%C3%A6rpai.jpg%20%28content%29.jpg)
Medium
90 min
Pai fylt med sesongens bær er alltid en vinner. Blåbærpaien smaker nydelig lunken, så varm den litt før servering, og server gjerne med is som tilbehør.
Næringsinnhold
- 34.4% Fett
- 60.3% Karbohydrat
- 1.8% Kostfiber
- 3.4% Protein
Slik gjør du:
- Smuldre smør i mel og sukker.
- Tilsett vannet og arbeid deigen raskt sammen.
- La deigen hvile i ca 30 minutter i kjøleskap før den kjevles ut så stor at den dekker bunn og kanter på formen.
- Løft leiven over i formen og klem deigen godt oppover kantene.
- Fordel bærene i formen. Frosne bær er foretrukket.
- Maizenamelet røres ut i sukker og drysses jevnt over bærene.
- Sett paien inn i varm ovn. Paien stekes i ca 40 minutter ved 175-200 grader.