Fylt kjøttbrød
Medium
80 min
Kjøttbrød er en lettvint og god middag med mye godt fyll. Server gjerne med tzatziki og salat.
Næringsinnhold
- 52.5% Fett
- 5.3% Karbohydrat
- 4.1% Kostfiber
- 38.1% Protein
I denne oppskriften har vi brukt buljongterning. Buljong er en sammensatt matvare, les mer om dette her
Du kan også bruke grønnsakskraft, oppskriften finner du her.
Slik gjør du:
- Bland karbonadedeig og medisterfarse godt sammen og tilsett egg og kraften fra tomatene.
- Sett deigen kaldt mens du tilbereder fyllet.
- Del opp halvparten av baconet og finhakk løk, stangselleri og sjampinjong.
- Strimle opp de hermetiske tomatene, og la de renne godt av seg.
- Stek bacon og løk til det blir gyllent og tilsett sjampinjongen.
- Fres dette godt sammen og tilsett stangselleri og tomater. La det hele frese på sterk varme til all kraften er kokt inn og smak til med krydderet.
- Smør en ildfast form. Bruk en slikkepott, og bre kjøttfarsen utover et dobbelt ark med aluminiumfolie i samme størrelse som formen.
- Fyll grønnsaks- og baconblandingen på farsen.
- Bruk nå folien til å brette kjøttfarsen sammen, og legg det over i den ildfaste formen, med skjøten ned.
- Kok opp vann og legg i buljongen, når den har løst seg opp, fyller du kraften rundt kjøttbrødet i formen. Les mer om buljong her
- Sett formen midt i ovnen på 175 grader varmluft.
- Etter 25 minutter tar du formen ut av ovnen, og legger resten av baconskivene rundt kjøttbrødet, pass på å få baconet godt under brødet på hver side.
- Skru opp ovnen til 200 grader, og fortsett å steke kjøttbrødet i ca 25-30 minutter.