Grønnsakspai
Medium
90 min
Velsmakende pai med friske grønnsaker. Bruk gjerne det du har i kjøleskapet.
Slik gjør du:
Paibunn
- Smuldre mykt smør og melblandingen godt sammen.
- Tilsett kaldt vann og jobb dette raskt sammen. Putt deigen i plast og sett kaldt mens fyllet lages.
Fyll
- Forkok søtpoteten til den er passe mør, men ikke for myk. Skrell og del i biter.
- Skjær løk i ringer og paprika og selleri i biter. Fres dette i panne med litt olje.
- Del blomkål og brokkoli i små buketter.
- Fordel paideigen jevnt i en paiform og prikk deigen med en gaffel før den forstekes i ovn på 180 grader i ca 10 minutter.
- Fordel grønnsakene i den forstekte paibunnen.
- Pisk sammen egg, melk, salt og pepper og hell dette over grønnsakene. Dryss ost på toppen.
- Stekes i ovnen i 35-40 minutter, til eggeblandingen har stivnet.
- Servér med masse grønn salat ved siden av.