Rørt jordbærsyltetøy
![Jordbærsyltetøy](https://www.minmat.no/getfile.php/135267-1563444932/1.%20Bilder/2.%20Oppskrifter/9.%20Kaker%20og%20desserter/Jordb%C3%A6rsyltet%C3%B8y.jpg%20%28content%29.jpg)
Lett
5 min
Jordbærsyltetøy er et pålegg som de fleste er godt kjent med. Syltetøyet er friskt og godt, og aller best, det er superenkelt å lage!
Næringsinnhold
- 1.3% Fett
- 94.3% Karbohydrat
- 2.8% Kostfiber
- 1.5% Protein
Syltebær gir et bedre resultat når du skal lage syltetøy. Dette gjelder både ved rørt- og ved kokt jordbærsyltetøy.
Slik gjør du:
- Rens jordbærene.
- For en bedre konsistens, kutt halvparten av bærene i mindre biter. Mos den andre halvparten i en food processor.
- Rør bærene sammen med sukkeret. Rør lenge nok til at sukkeret er helt oppløst.
Syltetøyet varer i 3-4 dager i kjøleskapet.
Tips! Tilsett frysepulver sammen med sukkeret om du skal fryse ned syltetøyet.