MinMat - Privat er tilpasset deg som reagerer på én eller flere matvarer. 
I MinMat krysser du bort matvarer du ikke tåler og du kan se oppskriftene tilpasses deg. Nå kan du spise akkurat det DU har lyst på, uansett som du reagerer på én eller 80 matvarer. 


MinMat er nyttig for din familie og venner.
MinMat er for alle som lager mat til en allergiker, ofte eller en gang i blant. Du trenger ikke engang å ha en matreaksjon for å ha god nytte av MinMat, som gir inspirasjon til et godt og variert kosthold. MinMat gir deg tydelig oversikt over hva du spiser av karbohydrater, protein, fett, vitaminer og andre næringsstoffer.
 

I MinMat jobber lege, klinisk ernæringsfysiolog og andre speseialiter og andre dyktige fagfolk sammen for å øke kompetansen rundt matreaksjoner, og gjøre din hverdag enklere.


I MinMat-Privat får du:

 • Norges mest fleksible kokebok
 • Oppskriftene tilpasses din matreaksjon
 • Menyforslag som skreddersys etter din alder og matreaksjoner
 • MinMat hindrer feilernæring. Alle oppskriftene er næringsberegnet og menyene gir deg beskjed hvis du har avvik fra det anbefalte næringsinnholdet 
 • Ferdig utfylte handlelister
 • Umiddelbar hjelp til ernæringsveiledning
 • Opplæring av baketeknikker
 • Faginformasjon, hverdagstips og sykdomsråd fra MinMat sin kompetansegruppe
 • Tilgang til MinMat sin rådgivningstelefon
   

MinMat - Privat kan prøves GRATIS og du kan når som helst si opp ditt abonnement, også i prøvetiden. 
Kampanjepris kr. 89,- pr. mnd. Vi har ingen bindingstid. Les mer her 
 

Når matreaksjonen forandrer seg?
MinMat har tatt høyde for at en allergi eller matreaksjon kan forandre seg. Da justerer du ganske enkelt innstillingene i verktøyet, slik at du til enhver tid har en oppskriftsbank skreddersydd deg. Matreaksjoner er ingen hindring for et godt og variert kosthold!
 

Hvordan kan MinMat sikre deg den næringen du trenger?
I MinMat registrerer du hvilke mathensyn du må ta, sammen med din alder. Verktøyet regner da ut næringsinnholdet i oppskrifter og menyer, og gir deg en tydelig oversikt over hva du får i deg per måltid og per dag. MinMat gir også beskjed om eventuelle avvik fra det anbefalte næringsinnholdet for din gruppe, slik at du unngår feilernæring og underernæring.
 

Hvordan kan du spare tid med MinMat?
I MinMat planlegger vi måltidene dine og inspirerer deg med enkel matlaging og smakfulle retter. I tillegg hjelper vi deg med å lage ferdigutfylte handlelister ut ifra oppskrifter og menyforslag. Å bruke MinMat skal være enkelt, trygt og tidsbesparende.
 

Hvilke matvarer tar MinMat hensyn til?
MinMat tar hensyn til allergener som egg, melk, laktose, soya, gluten eller spesifikk hvete, dessuten hvetestivelse, spelt, havre og glutenfri havre, bygg, rug, lupin, fisk, skalldyr, ulike nøtter, frø og kjerner, linser, bønner, gulrot, selleri, sitron, appelsin, kiwi, eple, tomat og jordbær – i alt 30 allergener.

I tillegg tar MinMat hensyn til tungt fordøyelige karbohydrater, de såkalte FODMAP – i alt 50 matvarer.

Trykk her for å se utømmende liste over matvarer MinMat hensyntar.
 

Gjester eller barnebursdag?
Skal du ha gjester eller arrangere bursdag er det hyggeligst når alle er inkludert. Prøv gjerne MinMat gratis i den perioden du trenger den, vi har ingen bindingstid. Neste gang du trenger MinMat har du brukernavn og innlogging klar.

 

MinMat er skrevet av leger, kliniske ernæringsfysiologer, psykolog, sosionom, kokk og kokebokforfatter med ernæringsbakgrunn, og innholdet er kvalitetssikret i samråd med Norges Astma- og Allergiforbund.  

 

MinMat.no har tilrettelagte portaler for:

Vi jobber mot tilrettelaget portaler for:

 • Skoler
 • Hotell og restaurant
 • Kantine og storkjøkken

MinMat.no - en enklere hverdag!

Trykk her for å se video om hva MinMat er.