Syltet gresskar
![](https://www.minmat.no/getfile.php/1312687-1563452405/1.%20Bilder/2.%20Oppskrifter/5.%20Tilbeh%C3%B8r/Syltet%20gresskar.jpg%20%28content%29.jpg)
Lett
45 min
Syltet gresskar er søtt og syrlig og er perfekt tilbehør til krydret mat, på hamburgere og til spekemat.
Næringsinnhold
- 1.2% Fett
- 92.7% Karbohydrat
- 1.5% Kostfiber
- 4.6% Protein
Slik gjør du:
Syltet gresskar
- Rens gresskaret og skjær det i to før du skraper ut kjernen og frøene med en spiseskje.
- Skjær gresskarkjøttet i 2 x 2 cm store terninger.
- Rens og skjær ingefær i tynne strimler eller skiver.
- Tilsett gresskar og la det småkoke til gresskarbitene er helt møre.
- Løft bitene opp av laken med en hullsleiv og legg dem over på et rent sylteglass.
- Kok opp syltelaken og la den koke inn til omtrent halv mengde (og laken har tyknet noe).
- Hell den varme laken over i glasset og sett på tett lokk.
- Avkjøl i romtemperatur og oppbevar glasset kjølig.
Tips:
Gresskar kler alle typer kryddere vi gjerne assosierer med "julekryddere", og man kan enkelt variere etter ønske. For eksempel stjerneanis, vanilje, kanel, allehånde eller kanel.