Peppersaus
![Peppersaus](https://www.minmat.no/getfile.php/133398-1563447108/1.%20Bilder/2.%20Oppskrifter/91.%20Saus%2C%20dressing%20og%20dip/Peppersaus%20%281%29.jpg%20%28content%29.jpg)
Medium
30 min
Peppersaus er en klassiker sammen med biff, men kan gjerne også brukes til annet stekt kjøtt eller fjærkre.
Næringsinnhold
- 71.7% Fett
- 20.6% Karbohydrat
- 2.7% Kostfiber
- 5.1% Protein
Slik gjør du:
- Skjær paprika i stimler og fres den i smør i panna til den er mør.
- Tilsett mel og la dette blir nøttebrunt før du tilsetter kraft og rører klumpfritt. Bruk visp.
- Ha i hel pepper og la dette småkoke i 20 minutter.
- Smak til med salt, malt pepper og eventuelt finhakket persille.
- For at sausen ikke skal bli for sterk, kan litt fløte tilsettes.
Persille er valgfritt i denne oppskrften.
Hvis du ikke ønsker paprika , lager du en vanlig brun saus og tilsatter hel pepper under koking og smaker til med malt pepper underveis.