Blåbærsuppe
![Blåbærsuppe på rosa duk](https://www.minmat.no/getfile.php/132290-1563444857/1.%20Bilder/2.%20Oppskrifter/9.%20Kaker%20og%20desserter/Bl%C3%A5b%C3%A6rsuppe.jpg%20%28content%29.jpg)
Lett
15 min
Blåbærsuppe er en dessert som er like god kald som varm, server gjerne med krem eller is som tåles.
Næringsinnhold
- 4.8% Fett
- 87.5% Karbohydrat
- 5.3% Kostfiber
- 2.4% Protein
Slik gjør du:
- Rens og vask blåbærene.
- Legg blåbærene lagvis med sukker og vaniljesukker i en kjele, hell over vann.
- Kok opp blåbærene langsomt på middels varme. La blåbærene koke på svak varme i 5 minutter, uten at de koker inn.
- Ta kjelen av varmen.
- Rør potetmel ut i kaldt vann og tilsett dette i suppen under forsiktig omrøring uten å koke.
- For å unngå snerk på suppen, strø litt sukker over.