Kokte kjøttboller
![Kjøttboller på tallerken](https://www.minmat.no/getfile.php/132050-1441696816/1.%20Bilder/2.%20Oppskrifter/92.%20Diverse%20middager/Kj%C3%B8ttboller%2C%20kj%C3%B8ttkaker%20etc./Kj%C3%B8ttboller.jpg%20%28content%29.jpg)
Lett
30 min
Kjøttboller er godt både med saus, til pizza, i en spaghettisaus eller på et grillspyd.
Næringsinnhold
- 57% Fett
- 5.3% Karbohydrat
- 0.3% Kostfiber
- 37.4% Protein
Slik gjør du:
- Bland kjøttdeig og salt til du får en seig og jevn masse.
- Ha i potetmel, pepper og spe med vann. Rør farsen til den blir jevn.
- Kok opp en kasserolle med vann.
- Lag boller med hjelp av 2 skjeer eller 1 skje og form kjøttbollene i hånden.
- Skal du ha kjøttbollene i brun saus eller suppe, holder det at bollene koker ca 5 minutter i vann. Skal du bruke kjøttboller til grillspyd etc. anbefales 7-8 minutters koking.
- Kok en smaksprøve og tilsett mer krydder hvis ønskelig.