Urtesalt

Bruk restene av dine krydderurter og lag ditt eget urtesalt. Saltet passer ypperlig i alle middagsretter, til grønnsaker og som smakstilsetning i brød.
- 13.3% Fett
 - 30.6% Karbohydrat
 - 28.1% Kostfiber
 - 28% Protein
 
Bruk 2 deler urter til 1 del grovt salt. Vi har brukt rosmarin, basilikum og timian i denne oppskriften, men tilsett gjerne hvitløk, chili eller andre urter.
- Rens krydderurtene og fjern de groveste stilkene
 - Finhakk urtene i en foodprosessor
 - Tilsett grovt salt og kjør urter og salt i foodprosessoren til blandingen blir glatt
 - Spre blandingen utover et bakepapirkledt stekebrett og stek på 50 grader i 6 timer. Åpne ovnsdøren og la det tørke i ovnen over natten
 - Når saltet er helt tørt, fylles det over på et tett glass
 
Tips: Mange lager opp større mengder urtesalt når de er i gang, men én porsjon her er nok til et krydderglass. Du vil merke at det skal små mengder til for å sette god smak på maten. 
Krydderet holder seg lenge på tett glass.




