Ribbe
![Ribbe](https://www.minmat.no/getfile.php/135873-1563444403/1.%20Bilder/2.%20Oppskrifter/94.%20Jul/100.jpg%20%28content%29.jpg)
Lett
200 min
Denne ribben blir alltid sprø. Når du koker den først fjerner du en del av fettet, men du beholder den likevel saftig og god.
Slik gjør du:
- Legg aluminiumsfolie i en langpanne eller i en stor ildfast form.
- Dekk ribba med grovt salt/strø godt med salt over ribba. Dekk til med aluminiums- eller plastfolie.
- La ribba ligge kaldt i 2-3 døgn.
- Skjær/sag ribba i avlange biter (ca 6-8 cm x 20 cm).
- Legg ribbe bitene i en stor kjele og hell vann over.
- La ribba koke/trekke i 1,5 time, eller til det er ferdig kokt. Prøv å stikk en gaffel ned i kjøttet, slipper gaffelen kjøttet er det ferdig kokt.
- Ta opp kjøttet og skjær ruter i svoren med en spiss og skarp kniv. Skjær litt ned i svoren og la rutene bli 1 - 0,5 cm brede. Hvis du ruter opp parallelt med ribbenene blir det lettere å skjære opp pene biter etter steking.
- Stekes i varmlufts ovn på 170 grader, eller i vanlig stekeovn på 190 grader i ca 1 - 1,5 time. Den stekes til den er brun og svoren er sprø. Du kan også grille ribben noen minutter mot slutten av steketiden for å være sikker på sprø svor.