Vegisterkake
![Vegisterkaker](https://www.minmat.no/getfile.php/1317744-1596792846/1.%20Bilder/2.%20Oppskrifter/93.%20Vegan%20og%20vegetar/Vegisterkaker.jpeg%20%28content%29.jpeg)
Medium
60 min
En favorittrett for veganerne! Retten er et godt alternativ til medisterkake for de som ønsker en kjøttfri rett. Vegisterkakene er gode å snacke.
Næringsinnhold
- 11.1% Fett
- 67.3% Karbohydrat
- 6.2% Kostfiber
- 15.5% Protein
Slik gjør du:
- Kok risen som anvist på pakken. La risen dampe slik at den blir tørr. Avkjøl deretter risen
- Del blomkålen i buketter, og ha med stilken. Kok den til den blir mør. Dette tar ikke lang tid. Hell av kokevannet og kjøl ned blomkålen
- Bland sammen alle ingrediensene til en jevn farse. Du kan gjerne bruke stavmikser til dette. Smak til med salt, pepper og krydder
- Tips! Du kan rive fersk ingefærrot istedet for å kjøpe det malt for en friskere smak
- Form vegisterkakene ovale ved hjelp av en skje. Skjeen bør være fuktig. Du kan også forme med hendene, om du finner det enklere
- Stek vegisterkakene på middelsvarme til de er gyldenbrune. Ca. 2-3 minutter pr. side
Vegisterfarse smaker godt med surkål eller rødkål og poteter.
Farsen kan oppbevares og stekes før det skal spises, for å beholde fersk smak i en aktiv hverdag.