Surkål
![Bolle med surkål](https://www.minmat.no/getfile.php/135806-1563452405/1.%20Bilder/2.%20Oppskrifter/5.%20Tilbeh%C3%B8r/Surk%C3%A5l.jpg%20%28content%29.jpg)
Medium
20 min
Surkål er klassisk tilbehør til juleribben, og i denne oppskriften er det ekstra syre og sødme i form av eple.
Næringsinnhold
- 2.2% Fett
- 74.7% Karbohydrat
- 11.5% Kostfiber
- 11.6% Protein
Slik gjør du:
- Skyll og rens kålen. Del kålen og skjær den i fine strimler. Skjær vekk den tykke midtstilken.
- Skrell eple og fjern kjernehuset. Del eplet i båter.
- Legg kålen, eple, karve og salt lagvis i en stor kasserolle.
- Hell over vann
- Sett på lokk og la surkålen koke til den er mør, ca. ¾-1 time. Spe med litt væske hvis nødvendig. Rør litt av og til slik at det ikke setter seg.
- Smakes til med salt, eddik og sukker.