Grunnoppskrift for sauser
![Stek med pepperaus i bakgrunn](https://www.minmat.no/getfile.php/133113-1563447108/1.%20Bilder/2.%20Oppskrifter/91.%20Saus%2C%20dressing%20og%20dip/Grunnoppskrift%20for%20saus.jpg%20%28content%29.jpg)
Lett
15 min
Dette er en basisoppskrift for ulike typer sauser.
Næringsinnhold
- 62.2% Fett
- 31.7% Karbohydrat
- -0.4% Kostfiber
- 6.6% Protein
Du kan velge å bruke buljong som tåles i stedet for kraft.
Slik gjør du:
- Smelt smør i en kjele.
- Ha i melet og rør til blandingen er glatt og jevn, bruk visp.
- Skal du lage hvit saus, spe med melk eller fløte/Odense erlet, evt. bland disse to og kraft til du får 1 liter væske. Skal du lage brun saus, bruk kraft eller buljong.
- Spe med litt væske om gangen på middels varme.
- Rør til sausen koker og alle klumper er rørt ut.
- Sausen bør minimum småkoke over svak varme i 10 minutter, dette for å koke bort melsmaken.
- Smak til med salt og pepper.